Jacobien

Zolang ik me kan herinneren houd ik ervan om nieuwe dingen te leren, zeker als dat met taal te maken heeft. Ik verwonder me vaak over de diverse interpretaties die je kunt hebben ten aanzien van verschillende begrippen. Boeiend vind ik het, dat we elkaar toch steeds lijken te kunnen ‘verstaan’. Me steeds verder verdiepen in het ambacht van begeleiden op het gebied van denken en schrijven, ervaar ik als inspirerend. Bij de schrijfgroepen leer, inspireer en stimuleer je elkaar om oordelen over jezelf en anderen los te laten. Datzelfde ervaar ik in het voeren van filosofische gesprekken die over het algemeen één op één plaatsvinden. Het is nooit hetzelfde en je weet van tevoren niet hoe een gesprek zal verlopen. De thema’s herhalen zich, maar iedereen heeft er zijn eigen vragen, aannames en stellingen over. Zo zijn de gesprekken ook voor mij als praktisch filosoof interessant en leer ik altijd weer iets bij.

‘De thema’s herhalen zich, maar iedereen heeft er zijn eigen vragen, aannames en stellingen over.

Na een tijd gewerkt te hebben in een psycho-oncologisch therapiecentrum, waar vooral een beroep gedaan werd op mijn organisatorische kwaliteiten, was het voor mij tijd om te onderzoeken hoe ik mijn werk en leven anders betekenis kon geven. In 2009 ben ik begonnen met het geven van cursussen creatief schrijven, nadat ik bij Christine de Vries ben opgeleid tot gecertificeerd cursusleider ‘Luisteren naar je pen’©. Dat doe ik nog steeds met veel plezier. Nieuwe dingen leren en me eigen maken en daarmee ook mezelf te inspireren vind ik belangrijk. De opleiding tot filosofisch practicus, die ik volgde aan het ISVW in Leusden, heeft mij weer nieuwe mogelijkheden gegeven, om te denken over denken. Eerder deed ik dat vooral schrijvend. Sinds april 2019 ontvang ik mensen in mijn praktijk die het interessant vinden om hun denken te onderzoeken en daarover te spreken. Vaak wordt duidelijk, dat je toch anders denkt dan je dacht.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een afspraak maken? Of heb je wellicht nog vragen? In beide gevallen nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen.