Wat kun je verwachten?

Denken, piekeren… malen… over een vraagstuk of een probleem zonder het gevoel te hebben dat je verder komt? Je gedachten blijven maar in hetzelfde kringetje ronddraaien? Dan kan het zijn dat de manier waarop jij nadenkt over je probleem je in de weg zit. Dat is een goede reden om eens in gesprek te gaan bij een filosofisch practicus.

In gesprekken met mij ontdek je hoe jij gewend bent om over jouw probleem na te denken. Jouw vragen vormen het uitgangspunt voor de gesprekken. Door je denken daarover te onderzoeken en begrippen te ontleden wordt je steeds bedrevener in het filosofisch benaderen van een vraag. Welke overtuigingen en vooronderstellingen zijn er te ontdekken? En als we die aan een nauwkeurig onderzoek onderwerpen kunnen er dan nieuwe ideeën, verhelderende inzichten of misschien wel onverwachte dilemma’s ontstaan, die je vervolgens weer aan het denken zetten?

Je gaat op een andere manier denken en andere vragen stellen en doorbreekt daarmee je eigen denkpatroon. Er ontstaat twijfel en daardoor ontstaan er steeds meer vragen. En daar, op de grens van het weten en het toegeven dat je het niet zeker weet, leer je veel over jezelf en over leven met het feit dat je het ‘niet altijd’ of misschien wel ‘meestal niet ‘weet.

Aan het eind van het gesprek ga je de deur uit met een vraag, die voortkomt uit dat wat we besproken hebben en die jou weer verder aan het denken zal zetten. Als je wilt, kunnen we dan een afspraak maken voor een volgend gesprek.

Bij mij in de praktijk mogen mensen twijfelen, het niet zeker weten en hun onzekerheden delen. Goed nadenken en de juiste vragen stellen kan iedereen leren!

Spreekt dit je aan of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met me op voor meer informatie of een afspraak voor een kosteloos eerste gesprek.

Je kunt me telefonisch bereiken op: 06 – 511 866 54 of per mail: info@jacobienvanderlaan.nl